flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

22 травня 2017 року в м. Чернівцях відбувся загальнонаціональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього»

25 травня 2017, 08:34

22 травня 2017 р. в м. Чернівці відбувся регіональний форум на базі територіального управління Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області на підтримку Першого загальнонаціонального форуму «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього», у якому взяли участь представники місцевих ЗМІ, голови судів, судді – спікери, прес-секретарі судів області.

Запрошені на регіональний форум журналісти та представники судової влади Чернівецької області в режимі відеоконференцзв’язку стали учасниками Першого загальнонаціонального форуму «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього», що проходив у м. Київ.

 Під час форуму обговорювались проблемні питання взаємодії журналістів та судів, особливості доступу до судової інформації, вітчизняний та зарубіжний досвід налагодження комунікації між судами та ЗМІ.

За підсумками Першого загальнонаціонального форуму прийнято резолюцію «Правова держава – спільна справа та відповідальність», яку поширено серед учасників Регіонального форуму.

Також висловлено пропозиції щодо постійного проведення спільних резолюцію «Правова держава – спільна справа та відповідальність», яку нарад представників судової влади та ЗМІ в апеляційному суді Чернівецької області і створення спільного комітету, до якого увійдуть представники судів та журналісти для вироблення спільних правил взаємодії.