flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів України погодила Положення про порядок складання іспиту під час проведення кваліфікаційного оцінювання судді із зауваженнями

11 вересня 2015, 13:13

 10 вересня 2015 року відбулося засідання Ради суддів України під час якого розглядалось три питання порядку денного: про погодження Положення про порядок складання іспиту та методику його оцінювання під час проведення кваліфікаційного оцінювання судді; про проект змін до Регламенту з"їзду суддів України; про заохочення.

Зважаючи на те, що питання про погодження Положення про порядок складання іспиту та методику його оцінювання під час проведення кваліфікаційного оцінювання судді, надзвичайно важливе і потребує детального опрацювання, члени Ради суддів прийняли рішення спочатку розглянути питання про проект змін до Регламенту та про заохочення.

 

Про зміни до Регламенту, які затверджуватимуться на ХІІІ з"зді суддів України, доповідала член Ради суддів Людмила Соломаха. Власне, всі зміни до проекту Регламенту були внесені відповідно до Закону України "Про забезпечення права на справедливий суд", який вступив у дію з 28 березня 2015 року. Як зазначила під час засідання голова РС України Валентина Сімоненко: "Ми привели у відповідність до Закону України Регламент з"їзду з тим, щоб усунути наявні суперечності в нині діючому Регламенті". Відтак, проект змін до Регламенту було прийнято за основу і в цілому одноголосно. Вже найближчим часом його буде надіслано делегатам ХІІІ з"їзду суддів України.

 

Щодо заохочень, то секретар Ради суддів України Анатолій Марцинкевич озвучив подання голови апеляційного суду Чернігівської області про присвоєння почесного звання "Заслужений юрист України" судді апеляційного суду Чернігівської області у відставці Раїсі Смаглюк. У поданні зазначалося, що почесного звання Раїса Іванівна заслуговує за значний внесок у розбудову правової держави, особистий вклад у забезпечення прав і свобод громадян, багаторічну і бездоганну роботу в судовій системі (понад сорок років), високий професіоналізм та з нагоди Дня юриста. Члени Ради суддів України  підтримали подання одноголосно.

Також Анатолій Марцинкевич інформував колег про подання голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ про заохочення працівників апарату суду з нагоди 5-ї річниці утворення суду. Відтак, Рада суддів України прийняла рішення нагородити  відзнаками Ради суддів 11 працівників апарату ВССУ. За це рішення члени Ради суддів також голосували одноголосно.

 

Щодо погодження Положення про порядок складання іспиту та методику його оцінювання під час проведення кваліфікаційного оцінювання судді, то Рада суддів України погодила його із зауваженнями."Ми погодили Положення про порядок складання іспиту та методику його оцінювання під час проведення кваліфікаційного оцінювання судді в цілому і по концептуальних питаннях у такому вигляді, як Рада суддів України отримала його з Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Разом з тим, зауваження, які надійшли від суддів будуть ще опрацьовуватися і голосуватимуться окремо", - зазначила Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко. Відтак, в засіданні Ради суддів України було оголошено перерву до 17 вересня. У наступний четвер члени Ради суддів повернуться до обговорення і голосування зауважень і пропозицій, які вноситимуться до Положення про іспит. В засіданні Ради суддів взяв участь директор департаменту з питань професійної кваліфікації суддів та кандидатів на посаду судді Вищої кваліфікаційної комісії судів України Роман Савчук та заступник Голови Державної судової адміністрації України Павло Кондик.