flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

12 квітня 2013, 09:06

День відкритих дверей

  11 квітня 2013 року  в Новоселицькому районному суді Чернівецької області відбувся День відкритих дверей за участю учнів 9-их та 10-их класів Новоселицької гімназії.

         Метою заходу було підвищення обізнаності учнів з діяльністю судової системи, забезпечення прозорості та відкритості в діяльності суду, профілактика правопорушень серед неповнолітніх.

         Перед школярами виступили:

-         голова Новоселицького районного суду – Дутка Микола Степанович, який  розповідав учням про розподіл влади в нашій державі, зокрема про судову гілку влади та її структуру. Окрему увагу звернув на місце неповнолітніх в державі, а також на те, що стосується кримінальної відповідальності неповнолітніх за скоєні ними злочини та висвітлив судову практику по розгляду Новоселицьким районним судом щодо неповнолітніх;

-         заступник голови Новоселицького районного суду – Павлінчук Сергій Степанович, який  ознайомив школярів з правилами поведінки в суспільстві, зокрема звернув увагу на відповідальність неповнолітніх за вчинення адміністративних правопорушень;

-         керівник апарату суду – Мельник Ольга Володимирівна, яка ознайомила присутніх з діяльністю апарату суду, процесом організації та забезпечення судового засідання, правилами поводження в суді та судовому засіданні, а також про наслідки виявлення явної неповаги до суду.

В рамках заходу учні Новоселицької гімназії отримали можливість бути присутніми  в судовому засіданні з розгляду кримінального провадження  по обвинуваченню Глібіщука І.Б. за ст..186 ч.2 КК України під головуванням судді Оленчука І.В.

Подібні заходи з учнями шкіл Новоселицького району заплановано провести на протязі квітня-травня 2013 року.