flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо ідентифікаційного номеру

15 квітня 2013, 16:46


 

Щодо ідентифікаційного номеру

ДО  УВАГИ  ГРОМАДЯН, ЮРИДИЧНИХ

ОСІБ ТА ФІЗИЧНИХ ОСІБ-ПІДПРИЄМЦІВ!!!

Просимо Вас про   необхідність зазначення у заявах, позовних заявах, які подаються до  Новоселицького районного  суду, інформації про індивідуальний ідентифікаційний номер фізичних осіб – заявника/позивача та відповідача!!!

 

Важливість надання цієї інформації пов’язана з тим,що державні  виконавці відмовляються приймати до виконання  виконавчі листи, в яких не зазначено ідентифікаційний номер/ стягувача  або боржника .  

Виконавчий лист має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України «Про виконавче провадження» (ст. 18), зокрема, відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 18 Закону (виконавчому листі повинно бути зазначено індивідуальний ідентифікаційний номер стягувача та боржника (для  фізичних  осіб – платників податків) або  номер і серія паспорта стягувача та боржника для фізичних осіб - громадян  України, які через свої релігійні або інші переконання відмовилися  від  прийняття  ідентифікаційного номера, офіційно  повідомили  про  це відповідні органи державної влади та  мають  відмітку в паспорті громадянина України.

У зв’язку з чим, з метою приведення у відповідність до положень Податкового Кодексу України, ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження» наказом голови Державної судової адміністрації України від 04 вересня 2012 р. № 101 було внесено зміни у додаток № 44 до пункту 16.1.7 «Виконавчий лист» Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді, затвердженої наказом ДСА України 27.06.2006 р. № 68 стосовно внесення до виконавчого листа інформації про ідентифікаційний код суб’єкта господарської діяльності стягувача та боржника (для юридичних осіб), індивідуальний ідентифікаційний номер стягувача та боржника (для  фізичних  осіб – платників податків) або  номер і серія паспорта стягувача та боржника для фізичних осіб - громадян  України, які через свої релігійні або інші переконання відмовилися  від  прийняття  ідентифікаційного номера, офіційно  повідомили  про  це відповідні органи державної влади та  мають  відмітку в паспорті громадянина України.